Pasākumi

29. 05. 2012: LPI piedalās LNB Digitālās bibliotēkas jauno e-pakalpojumu prezentācijā

Pasākumā Latgales Centrālajā bibliotēkā ikvienam interesentam bija iespēja uzzināt par iespējām, ko sniedz materiālu pieejamība digitālā formātā. Pēc Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās bibliotēkas projekta dalībnieku informācijas turpmāk ikvienam bibliotēkas lietotājam būs pieejams grāmatu portāls ar aptuveni 7000 digitalizētām grāmatām, kurā apkopotas grāmatas no LNB, arī Latvijas Universitātes un Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas krājumiem. Tāpat būs pieejami vairāk nekā 1000 dažādu nosaukumu periodikas izdevumu 2,8 miljonu lappušu apmērā gan no Latvijas, gan trimdā izdotās periodikas.

Jaunie e-pakalpojumi būs pieejami internetā, atbilstoši autortiesību likumam. No mājām būs iespējams lasīt to daļu, kas nav aizsargāta ar autortiesībām. Savukārt no jebkuras bibliotēkas Latvijā būs iespējams piekļūt visiem digitālās bibliotēkas materiāliem.

Ar jaunajiem e-pakalpojumiem apmeklētājus iepazīstinās LNB Digitālās bibliotēkas projektu vadītāji, bet par savu pieredzi portāla www.periodika.lv lietošanā stāstīja novadpētnieks, Daugavpils Universitātes asociētais profesors Henrihs Soms. Pasākumu vadīja LTV žurnālists Ansis Bogustovs.

Skat. citus informācijas resursus:

http://www.grani.lv/daugavpils/26219-otkryty-bibliotechnye-fondy-video.html (video)

http://lat.gorod.lv/zinas/156192-daugavpili-tagad-var-elektroniska-veida-las  (foto)