Pasākumi

19.11.2015: Latvijas proklamēšanas 97. gadadienu Minskā atzīmē ar albuma “Terra Mariana” prezentāciju

Latvijas proklamēšanas 97. gadadienas svinībās Minskā tika prezentēts albums “Terra Mariana”,  kura veidošanas iniciatori un  zinātnisko komentāru autori ir arī Daugavpils Universitātes pētnieki.

Svinību ievadā Latvijas zinātnieku delegācija apmeklēja  Minskas-Moģiļevas metropolijas Romas katoļu kūriju un pasniedza albumu “Terra Mariana” arhibiskapam metropolītam Tadeušam Kondruševičam.  Saņemot dāvanu, arhibīskaps pavēstīja, ka jau agrāk bijis informēts par albuma tapšanu un izdošanu.

Svinību turpinājumā Baltkrievijas Nacionālajā bibliotēkā  tika rīkots apaļais galds “Latvijas-Baltijas kultūras sakari”. Tā uzmanības centrā bija grāmatniecības jautājumi, tostarp arī faksimilu izdošana mūsdienās. Seminārā uzstājās arī Daugavpils Universitātes vēstures doktors Henrihs Soms. Klātesošajiem bibliotekāriem, kultūras biedrību pārstāvjiem, literātiem bija iespēja iepazīties ar  albumu “Terra Mariana”.

Svinību noslēgumā notika svētku pieņemšana Baltkrievijas Nacionalajā bibliotēkā, kurā piedalījās ap 300 viesu. Pasākumu ievadīja Latvijas vēstnieka Baltkrievijā Mārtiņa Virša uzruna. Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors A.Vilks pasniedza albumu “Terra Mariana” kolēģim,  Baltkrievijas nacionālās bibliotēkas direktoram R.Matulskim.  Ar albumu bija iespēja iepazīties arī pasākuma dalībniekiem.

Par pasākuma norisi skatīt:

http://www.mfa.gov.lv/belarus/aktualitates/48803-latvijas-proklamesanas-97-gadadienu-minska-atzime-ar-albuma
http://www.nlb.by/portal/page/portal/index/detailed_news/print_detailed_news?param0=131052&rubricId=424&lang=ru
http://www.nlb.by/portal/page/portal/index/detailed_news/print_detailed_news?param0=131072&rubricId=512&lang=en
http://www.nlb.by/portal/page/portal/index/detailed_news/print_detailed_news?param0=131053&rubricId=711&lang=be